Wątróbka drobiowa z grzanką, z grzybami shimeji i szpinakiem…46 PLN
Chicken liver with toast, with shimeji mushrooms and spinach
Carpaccio z polędwicy wołowej podawane z lodami musztardowymi…57 PLN
Beef tenderloin carpaccio served with mustard ice cream
Krewetki w sosie winno-maślanym…48 PLN
Shrimps in wine and butter sauce
Łosoś gravlax podany z focaccią z aromatem świeżych ziół, cząstkami pomarańczy oraz akcentem kremowego dressingu…48 PLN
Salmon gravlax served with focaccia with the aroma of fresh herbs, orange slices and creamy dressing
SAŁATKI
SALADS
Sałatka z kurczakiem sous vide, z sałatą rzymską, delikatnym dressingiem jogurtowym, sezonowymi warzywami i chrupiącymi grzankami
czosnkowymi…48 PLN
Sous vide chicken salad with romainelettuce, a delicate yogurt dressing,seasonal vegetables and crispy garliccroutons
Sałatka z pieczonym batatem,burakiem, rukolą, kremowym serkiemi orzechami włoskimi…36 PLN
Salad with baked sweet potato, beetroot,rocket, cream cheese and walnuts
ZUPY
SOUPS
Bursztynowy rosół z makaronem…27 PLN
Broth with noodles
Toskański krem z pomidorów z mozzarellą i mascarpone…32 PLN
Tuscan tomato cream with mozzarella and mascarpone
Zupa dnia
Soup of the day
DANIA GŁÓWNE
MAIN COURSES
Filet z sandacza z sosem porowym z ziołowymi ziemniakami…69 PLN
Pike-perch fillet with leek sauce and herb potatoes
Bitki z jelenia w sosie z leśnych grzybów z ziemniaczanym gratin i surówką
z czerwonej kapusty…98 PLN
Deer steaks in wild mushroom sauce with potato gratin and red cabbage salad
Ragoût z dzika podane z chlebkiem naan z masłem czosnkowym…104 PLN
Wild boar ragout served with naan bread with garlic butter
DANIA GŁÓWNE
MAIN COURSES
Policzki wieprzowe z plackami ziemniaczanymi i surówką z buraków…65 PLN
Pork cheeks with potato pancakes and beetroot salad
Schabowy w panierce lub pod chmurką z sera i pieczarek, serwowany
z opiekanymi ziemniakami…50 / 58 PLN
Pork chop in bread crumbs or with cheese and mushrooms, with roasted potatoes
Żeberka w sosie barbecue serwowane z pieczonymi ziemniakami, kolbą kukurydzy oraz sałatką sezonową…74 PLN
Ribs in barbecue sauce served with baked potatoes, corn on the cob and seasonal salad
Kurczak kukurydziany przygotowany techniką sous vide, serwowany z smażonym na maśle bobem z dodatkiem bekonu i cebuli…72 PLN
Corn chicken prepared using the sous vide technique, served with butter-fried broad beans with the addition of bacon and onion
Spaghetti w kremowym sosie na bazie mascarpone z pieczonym łososiem
i szpinakiem…59 PLN
Spaghetti in a creamy mascarpone sauce with baked salmon and spinach
Tagliatelle z aromatycznym pesto bazyliowym, krewetkami i chrupiącymi orzeszkami pinii…58 PLN
Tagliatelle with aromatic basil pesto, shrimps and crunchy pine nuts
Ravioli z boczniakami, serwowane w aromatycznym palonym maśle z chrupiącymi orzechami włoskimi i świeżą szałwią…52 PLN
Oyster mushroom ravioli, served in aromatic burnt butter with crunchy walnuts and fresh sage
Pierogi z mięsem z kaczki, podawane z sosem śmietanowym z dodatkiem cebuli, ogórków kiszonych i majeranku…49 PLN
Dumplings with duck meat, served with cream sauce, with onion, pickled cucumbers and marjoram
Pierogi z kaszanką i chorizo, podawane z konfiturą z czerwonej cebuli…48 PLN
Dumplings with black pudding and chorizo, served with red onion jam
DESERY
DESSERTS
Deser lodowy…30 PLN
Ice cream dessert
Eton mess beza, mus truskawkowy, bita śmietana…33 PLN
Meringue, strawberry mousse, whipped cream
Czekoladowy fondant z gałką lodów i owocami sezonowymi…35 PLN
Chocolate fondant with a scoop of ice cream and seasonal fruit
RESTAURACJA DWÓR KALISZKI
Kaliszki 17 | 12-230 Biała Piska
+48 87 423 93 21
E-mail: recepcja@dworkaliszki.pl