KARTA MENU

PRZYSTAWKI

APPETIZERS

Wątróbka drobiowa z grzanką, z grzybami shimeji i szpinakiem…46 PLN

Chicken liver with toast, with shimeji mushrooms and spinach

 

Carpaccio z polędwicy wołowej podawane z lodami musztardowymi…57 PLN

Beef tenderloin carpaccio served with mustard ice cream

 

Krewetki w sosie winno-maślanym…48 PLN

Shrimps in wine and butter sauce

 

Łosoś gravlax podany z focaccią z aromatem świeżych ziół, cząstkami pomarańczy oraz akcentem kremowego dressingu…48 PLN

Salmon gravlax served with focaccia with the aroma of fresh herbs, orange slices and creamy dressing

SAŁATKI

SALADS

Sałatka z kurczakiem sous vide, z sałatą rzymską, delikatnym dressingiem jogurtowym, sezonowymi warzywami i chrupiącymi grzankami
czosnkowymi…48 PLN

Sous vide chicken salad with romainelettuce, a delicate yogurt dressing,seasonal vegetables and crispy garliccroutons

 

Sałatka z pieczonym batatem,burakiem, rukolą, kremowym serkiemi orzechami włoskimi…36 PLN

Salad with baked sweet potato, beetroot,rocket, cream cheese and walnuts

ZUPY

SOUPS

Bursztynowy rosół z makaronem…27 PLN

Broth with noodles

 

Toskański krem z pomidorów z mozzarellą i mascarpone…32 PLN

Tuscan tomato cream with mozzarella and mascarpone

 

Zupa dnia

Soup of the day

DANIA GŁÓWNE

MAIN COURSES

Filet z sandacza z sosem porowym z ziołowymi ziemniakami…69 PLN

Pike-perch fillet with leek sauce and herb potatoes

 

Bitki z jelenia w sosie z leśnych grzybów z ziemniaczanym gratin i surówką
z czerwonej kapusty…98 PLN

Deer steaks in wild mushroom sauce with potato gratin and red cabbage salad

 

Ragoût z dzika podane z chlebkiem naan z masłem czosnkowym…104 PLN

Wild boar ragout served with naan bread with garlic butter

DANIA GŁÓWNE

MAIN COURSES

Policzki wieprzowe z plackami ziemniaczanymi i surówką z buraków…65 PLN

Pork cheeks with potato pancakes and beetroot salad

 

Schabowy w panierce lub pod chmurką z sera i pieczarek, serwowany
z opiekanymi ziemniakami…50 / 58 PLN

Pork chop in bread crumbs or with cheese and mushrooms, with roasted potatoes

 

Żeberka w sosie barbecue serwowane z pieczonymi ziemniakami, kolbą kukurydzy oraz sałatką sezonową…74 PLN

Ribs in barbecue sauce served with baked potatoes, corn on the cob and seasonal salad

 

Kurczak kukurydziany przygotowany techniką sous vide, serwowany z smażonym na maśle bobem z dodatkiem bekonu i cebuli…72 PLN

Corn chicken prepared using the sous vide technique, served with butter-fried broad beans with the addition of bacon and onion

 

Spaghetti w kremowym sosie na bazie mascarpone z pieczonym łososiem
i szpinakiem…59 PLN

Spaghetti in a creamy mascarpone sauce with baked salmon and spinach

 

Tagliatelle z aromatycznym pesto bazyliowym, krewetkami i chrupiącymi orzeszkami pinii…58 PLN

Tagliatelle with aromatic basil pesto, shrimps and crunchy pine nuts

 

Ravioli z boczniakami, serwowane w aromatycznym palonym maśle z chrupiącymi orzechami włoskimi i świeżą szałwią…52 PLN

Oyster mushroom ravioli, served in aromatic burnt butter with crunchy walnuts and fresh sage

 

Pierogi z mięsem z kaczki, podawane z sosem śmietanowym z dodatkiem cebuli, ogórków kiszonych i majeranku…49 PLN

Dumplings with duck meat, served with cream sauce, with onion, pickled cucumbers and marjoram

 

Pierogi z kaszanką i chorizo, podawane z konfiturą z czerwonej cebuli…48 PLN

Dumplings with black pudding and chorizo, served with red onion jam

 

DESERY

DESSERTS

Deser lodowy…30 PLN 

Ice cream dessert

 

Eton mess beza, mus truskawkowy, bita śmietana…33 PLN

Meringue, strawberry mousse, whipped cream

 

Czekoladowy fondant z gałką lodów i owocami sezonowymi…35 PLN

Chocolate fondant with a scoop of ice cream and seasonal fruit

RESTAURACJA DWÓR KALISZKI

Kaliszki 17  |  12-230 Biała Piska

+48 87 423 93 21

E-mail: recepcja@dworkaliszki.pl